Webapplicaties

Een webapplicatie is een functionele applicatie die online te bereiken is via een URL in een internet-browser.

Het doel van een webapplicatie is om de bezoekers/gebruikers te helpen met het vervullen van een bepaalde taak. Kenmerken zijn dat de gebruiker kan inloggen, onderdelen kan aanmaken, wijzigen of verwijderen en bepaalde data kan inzien.

Veel software die vroeger werd ontwikkeld als Windows-programma wordt tegenwoordig omgebouwd naar een webapplicatie. Dit heeft als voordeel dat gebruikers overal en altijd toegang hebben via internet, onafhankelijk van het platform dat wordt gebruikt. Mede daarom zien we een sterke toename van de vraag naar webapplicaties en hebben we in de afgelopen jaren al veel van dit soort applicaties gebouwd.

Benieuwd hoe wij een project voor de ontwikkeling van een webapplicatie aanpakken? Bekijk hieronder dan wat je kunt verwachten van ons.

GeoGuru

Webapplicatie waarmee eenvoudig verschillende geodata gecombineerd en gepresenteerd kan worden.

Wat krijg ik?

Intellectueel eigendom

In tegenstelling tot sommige andere software-ontwikkelaars dragen wij altijd het intellectueel eigendom over naar de opdrachtgever.

Prototype

Voordat we beginnen aan het visuele design, ontwikkelen we eerst een klikbaar prototype om een duidelijk beeld van de webapplicatie te schetsen.

Design

In overleg bepalen we de algemene stijl van de webapplicatie, en maken vervolgens voor elk scherm een design.

Webapplicatie

De webapplicatie wordt in fases ontwikkeld, zowel tussentijdse testversies als het eindproduct worden gedeeld.

Beheersysteem

Indien gewenst wordt er een online systeem ontwikkeld waarmee de (inhoud van) de webapplicatie kan worden beheerd.

Serverinstallatie

Wanneer gewenst kunnen we een nieuwe server voor de webapplicatie inrichten, of de applicatie op een bestaande server installeren.

Onderhoud

Om de constante bereikbaarheid en het functioneren van de applicatie te garanderen nemen we graag het volledige onderhoud uit handen.

Hosting

Wij kunnen de hosting van de app en/of het beheersysteem volledig op ons nemen, zowel op een gedeelde als op een eigen server.

Onze werkwijze

 • 1.  Kennismaking

  Elk project begint met een kennismakingsgesprek waarin we de wensen voor de webapplicatie met elkaar kunnen bespreken. Zijn je wensen al heel concreet, of is vooral de probleemstelling duidelijk? In beide gevallen denken we tijdens het kennismakingsgesprek graag mee om het project vorm te geven.

 • 2.  Offerte opstellen

  Aan de hand van de wensen die volgen uit het kennismakingsgesprek, gaan wij aan de slag om een offerte op te stellen. Hierin worden alle functionaliteiten van de te ontwikkelen webapplicatie omschreven en wordt er per onderdeel een kostenberekening gemaakt. Dit geeft je inzicht in de omvang en doorlooptijd van de werkzaamheden, en geeft je de mogelijkheid om een definitieve selectie van functionaliteiten te maken. Onze kostenberekening is overigens altijd een fixed-fee, waardoor je niet verrast wordt door onverwachte kosten.

 • 3.  Prototype

  Om een goed beeld te krijgen van de te ontwikkelen webapplicatie maken we schetsen (wireframes) van de belanrijkste schermen. Deze schetsen worden verwerkt in een klikbaar prototype, die wordt gebruikt als blauwdruk voor de verdere ontwikkeling.

 • 4.  Design

  In overleg wordt de algemene stijl van de webapplicatie bepaald, dit kan zowel op basis van een bestaande huisstijl zijn als een compleet nieuw design. Vervolgens passen we deze stijl toe en worden alle individuele schermen en onderdelen ontworpen. Het resultaat leveren we op als een klikbaar prototype waarop je feedback kunt geven. Deze feedback wordt verwerkt totdat er een defintief design wordt vastgesteld.

 • 5.  Ontwikkeling van de webapplicatie

  De webapplicatie wordt per onderdeel ontwikkeld, gebruikmakende van de modernste technologie├źn. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan stabiliteit, flexibiliteit en performance. Indien gewenst wordt de applicatie gekoppeld aan bestaande systemen of API's.

 • 6.  Testen en feedback

  Tijdens de ontwikkeling leveren we steeds een testversie van de applicatie op, deze testversie is bereikbaar via een demo-omgeving. Omdat we dit regelmatig doen is het mogelijk om tussentijdse feedback te leveren die we direct kunnen verwerken tijdens de verdere ontwikkeling. Wanneer alle functionaliteiten zijn voltooid volgt een laatste testfase om de webapplicatie klaar te maken voor release.

 • 7.  Release

  De webapplicatie is voltooid en is klaar om beschikbaar te maken voor je doelgroep. Hiervoor moet de applicatie worden aangeboden via een server. Wij kunnen je helpen met de aanschaf van zo'n server of de installatie van de applicatie op een bestaande server verzorgen. Ook bieden we de mogelijkheid om de applicatie aan te bieden via een door ons beheerde server.

 • 8.  Onderhoud

  Onderhoud is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Als de webapplicatie veel gebruikt gaat worden is het verstandig om deze te monitoren en regelmatig te updaten. Wanneer wij het onderhoud van de applicatie op ons nemen monitoren we de server en de applicatie op eventuele bugs of incidenten, zo zorgen we dat de applicatie altijd beschikbaar blijft. Daarnaast wordt de server periodiek voorzien van de laatste (beveiligings)updates. In overleg kunnen we een onderhoudsovereenkomst samenstellen met daarin de onderdelen die gewenst zijn.

Welke kosten kan ik verwachten?

De kosten voor de ontwikkeling van een webapplicatie kunnen zeer uiteenlopen. Wil je dat de webapplicatie voor zowel op kleine als grote schermen geoptimaliseerd is? En wat voor informatie moet de applicatie precies gaan weergeven? Is dit alleen informatief of zijn er veel interactieve elementen? Er zijn een hoop factoren die invloed hebben op de kosten van de ontwikkeling. Beantwoord onderstaande vragen om je wensen aan te geven zodat wij een passende kostenindicatie kunnen samenstellen.