Native mobile apps

Een native app is een app die speciaal wordt ontwikkeld voor het platform waarop deze geïnstalleerd is (iOS of Android). Hierdoor kan de interface speciaal worden afgestemd op het apparaat van de gebruiker, wat resulteert is een betere gebruikerservaring. Daarnaast bouwen we de app met de nieuwste beschikbare technologieën voor het platform, waardoor de performance optimaal is. Een nadeel van de ontwikkeling van een native app is dat de code die geschreven wordt voor één platform (bijvoorbeeld iOS) niet voor een ander platform herbruikbaar is. Wanneer kwaliteit van de app voorop staat, is een native app de beste keuze.

Sinds de start van Wittig is het ontwikkelen van native mobile apps onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. Hierbij zijn we niet alleen gespecialiseerd in de technische ontwikkeling, maar hebben we ook genoeg kennis en ervaring om het volledige traject van concepting tot distributie op ons te nemen.

Meer informatie

Webapplicaties

Een webapplicatie is een functionele applicatie die online te bereiken is via een URL in een internet-browser. Het doel is daarbij om de bezoekers/gebruikers te helpen met het vervullen van een bepaalde taak. Kenmerken zijn dat de gebruiker kan inloggen, onderdelen kan aanmaken, wijzigen of verwijderen en bepaalde data kan inzien.

Veel software die vroeger werd ontwikkeld als Windows-programma wordt tegenwoordig omgebouwd naar een webapplicatie. Dit heeft als voordeel dat gebruikers overal en altijd toegang hebben via internet, onafhankelijk van het platform dat wordt gebruikt. Mede daarom zien we een sterke toename van de vraag naar webapplicaties en hebben we in de afgelopen jaren al veel van dit soort applicaties gebouwd.

Meer informatie

Hybride mobile apps

Hybride apps zijn universele applicaties voor smartphones of tablets, beschikbaar op alle platforms. In tegenstelling tot native apps, kan dezelfde code gedeeld worden tussen verschillende platforms zoals iOS of Android. Dit scheelt aanzienlijk in de benodigde ontwikkeltijd (en kosten), aangezien de code slechts één keer hoeft te worden geschreven. De distributie van een hybride app is gelijk aan die van een native app, gebruikers kunnen de app dus gewoon via de app-stores installeren.

Dit klinkt als het perfecte oplossing om de ontwikkeltijd in te korten, wat is dan het nadeel? De performance van zo’n hybride app is iets minder dan een native app. Dit komt voornamelijk doordat de technologie niet geoptimaliseerd kan worden voor het specifieke platform. Om toch zoveel mogelijk aan te sluiten op de interface-elementen van het platform worden deze bij een hybride app nagebootst. De gemiddelde gebruiker zal hier echter weinig van merken. Wanneer performance en integratie met het platform minder van belang is, is een hybride app dus een goed alternatief voor de native app.

Meer informatie

Welke oplossing past het best bij mijn idee?