Zuidzijde Haven 39a
Bergen op Zoom, Nederland
(085) 877 09 87

Leuk artikel op iCulture over de door ons ontwikkelde Project App! http://t.co/uMvHsgMEtz

Neem contact op!

Werk aan de Muur app

iPhone  |  iPad  |  Design  |  Ontwikkeling Werk aan de Muur

Werk aan de Muur is een awardwinnende webwinkel voor kunst en foto's, afkomstig van meer dan 2.000 aangesloten fotografen en beeldmakers. Op de website is het mogelijk om werken in een aantal voorgedefinieerde kamers te plaatsen, om zo een beter beeld te krijgen van het werk.

Wij ontwikkelden voor Werk aan de Muur een universele Augmented Reality app voor zowel iPhone als iPad. Met deze app kan de gebruiker een bepaald werk in zijn eigen kamer visualiseren. Het werk wordt bovenop het beeld van de camera van de gebruiker geplaatst. Hierna kan de foto gedeeld worden via e-mail, Facebook of Twitter.

Werk aan de Muur app

Design

Het design van de app is volledig afgestemd op de huisstijl van Werk aan de Muur. Er is gekozen voor een zogenaamd 'Flat' design: clean, simpel en strak. Door deze stijl wordt overzicht gecreëerd waardoor de app toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken is. Ook het icoon van de app reflecteert het strakke design. Omdat het logo van Werk aan de Muur in het icoon is verwerkt, is de app altijd herkenbaar voor de gebruiker.

Splashscreen Overzicht Toevoegen Detail Compositie
Jouw muur
Splashscreen Splashscreen Splashscreen Splashscreen

iPhone & iPad

De Werk aan de Muur app is universeel, dit betekent dat dezelfde app voor zowel de iPhone als de iPad geoptimaliseerd is. Daarnaast is de app in elke oriëntatie perfect te gebruiken en geschikt voor het hogere scherm van de iPhone 5.

Wij vinden dat iPad apps niet slechts een brede versie van de iPhone app moeten zijn. Er moet opnieuw nagedacht worden over de indeling en afmetingen van elementen als knoppen, afbeeldingen en teksten in de app.

Camera

Met behulp van de camera van het device kan een werk in de kamer worden gevisualiseerd. Vervolgens kan de gebruiker de compositie finetunen door het werk op de gemaakte foto te verplaatsen of te schalen.

Gebruik de camera om een compositie te maken