Zuidzijde Haven 39a
Bergen op Zoom, Nederland
(085) 877 09 87

Leuk artikel op iCulture over de door ons ontwikkelde Project App! http://t.co/uMvHsgMEtz

Neem contact op!

Prenatal Facebook acties

Facebook  |  Appsysteem  |  Realisatie Prénatal Nederland

Prénatal benadert haar Facebook-fans regelmatig om deel te nemen aan leuke acties. Deze acties bestaan uit een interactieve Facebook applicatie voor zowel mobiel, tablet als desktop. Wij hebben een systeem ontwikkeld waarmee Prénatal op een laagdrempelige manier zelf Facebook-applicaties kan maken.

Daarnaast maken wij voor complexere acties ook Facebook applicaties op maat.

Prenatal Facebook acties

Herbruikbaar systeem en CMS

Het ontwikkelde systeem maakt het mogelijk om voor elke actie een Facebook-applicatie aan te maken. Elke applicatie kan tot in detail worden geconfigureerd. Zo kunnen teksten worden beheerd, kan de vormgeving worden aangepast en kunnen diverse functionaliteiten en invoervelden worden in- of uitgeschakeld. Voorbeelden van deze functionaliteiten zijn het uploaden, maken of selecteren van foto's, of het verzenden van bevestigings-email aan deelnemers.

Alle deelnemers van de acties kunnen door prenatal in het beheersysteem worden geraadpleegd. Er kan zelfs worden aangegeven wie de winnaars van een actie zijn.

Prenatal Facebook acties Prenatal Facebook acties Prenatal Facebook acties
Fotobooth app

Fotobooth app

Tijdens de jaarlijkse negenmaandenbeurs was Prénatal aanwezig met een interactief concept. Bezoekers van de beurs konden bij de Prénatal stand met elkaar op de foto. Alle foto's werden automatisch in een frame geplaatst, waarna ze in de Facebook app werden weergegeven. Bij thuiskomst konden deelnemers hun eigen foto opzoeken en delen met vrienden. Door dit te doen maakte de deelnemer kans op een prijs. Op deze manier werd de app snel verspreid onder alle Prénatal fans en hun vrienden.

Like Mama app Like Mama app Like Mama app Like Mama app Like Mama app

Like Mama app

Prénatal vindt dat moeders eens extra in het zonnetje gezet mogen worden tijdens Moederdag. Om dit te ondersteunen hebben wij een Facebook applicatie gemaakt waarmee gebruikers een moeder die ze waarderen kunnen opgeven. Het opgeven van een moeder is erg simpel. Uit de vriendenlijst van de gebruiker kan een vriendin worden geselecteerd waarna er een reden van opgave kan worden ingevoerd. Terwijl de moeder een facebookbericht van haar vermelding krijgt, wordt haar profielfoto op de zogenaamde like mama wall geplaatst. De meest bijzondere vermelding werd beloond met een leuke prijs. De actie was zo'n groot succes dat een vergelijkbare applicatie is opgezet voor vaderdag.

Cadeaulijst app

Cadeaulijst app

De actie van Prénatal rond de feestdagen van 2013 bestond uit deze Cadeaulijst Facebook app. Fans van Prénatal maakten hiermee kans op hun favoriete cadeau's. Op een externe site konden gebruikers een wensenlijst samenstellen en deze delen met vrienden. Om daadwerkelijk kans te maken op een product uit deze lijst ontwikkelden wij voor Prénatal een speciale Facebook applicatie.

Na het opgeven van de link van de samengestelde wensenlijst konden gebruikers hun deelname bevestigen door contactinformatie achter te laten. Prénatal kon vervolgens in het beheersysteem alle inzendingen bekijken en elke week een winnaar selecteren.