Zuidzijde Haven 39a
Bergen op Zoom, Nederland
(085) 877 09 87

Leuk artikel op iCulture over de door ons ontwikkelde Project App! http://t.co/uMvHsgMEtz

Neem contact op!

Ahoy Geluidsmonitor

Webapplicatie  |  Smartphone, Tablet & Desktop  |  Design  |  Front-end Munisense & Ahoy

In samenwerking met Munisense hebben we voor Ahoy een dashboard ontwikkeld waarmee geluidsmetingen tijdens evenementen visueel worden weergegeven. Deze responsive webapplicatie is geschikt voor zowel Desktop, Tablet als Smartphone. De data uit het systeem van Munisense wordt op een eenvoudige en overzichtelijke wijze getoond aan de organisatie of DJ, zodat (overschrijding van) het geluidsniveau in kaart kan worden gebracht.

Ahoy Geluidsmonitor

Responsive & Design

De geluidsmonitor is volledig responsive. Dit is een krachtige techniek waarbij de webapplicatie zich aanpast aan het apparaat waarop het wordt weergegeven. Zo worden elementen op smartphones op een andere manier weergegeven dan op een apparaat met een groter scherm. Door met deze techniek te werken hoeven gebruikers niet doorgestuurd te worden naar bijvoorbeeld een aparte mobiele website. Daarnaast is de kwaliteit van de weergave altijd optimaal afgestemd op het apparaat.

Het is design is afgestemd op het gebruiksmoment en de context van de app. Omdat de applicatie vrijwel altijd in een donkere ruimte gebruikt wordt, hebben we gekozen voor een donkere interface.

Ahoy Geluidsmonitor op de iPad Ahoy Geluidsmonitor op de iPad Mini Ahoy Geluidsmonitor op de iPhone
Koppeling met een extern systeem

Koppeling met een extern systeem

De Ahoy Geluidsmonitor is volledig gekoppeld aan het bestaande meetsysteem van Munisense. Deze koppeling is dynamisch opgebouwd zodat wijzigingen in het achterliggende systeem gemakkelijk door te voeren zijn in de webapplicatie.

Voor een optimale koppeling hebben we de door Munisense gebruikte technieken en voorkeuren geadopteerd, en vervolgens verwerkt in de applicatie.

iOS Webapp

iOS Webapp

Naast het feit dat de webapplicatie responsive is en daardoor goed te gebruiken is op Tablets en Smartphones, is de applicatie ook geoptimaliseerd om toe te voegen aan iPhone of iPad homescreens. Zo is de applicatie altijd snel te bereiken en herkenbaar door middel van een eigen icoon op het apparaat.